Herinrichting Oude Zijlvest, Theekoepelconcert en meer

De bouwvakvakantie is haast weer voorbij. Raaks III was al uit de steigers en vrijdag 20 augustus wordt de grote bouwkraan gedemonteerd. Volgende week maandag 23 augustus wordt begonnen met de herinrichting van de Oude Zijlvest. Het gaat om bestraten en het aanbrengen van groen. Verder wordt ook de riolering vervangen door een “gescheiden stelsel” voor hemelwater en riolering. Omdat de bewonersparkeergarage onder het gebouw “Dumont” niet bereikbaar is,  brengt dat helaas wel overlast met zich mee. Er wordt daarom tijdelijk in de Raaksgarage geparkeerd. De werkzaamheden duren 9 weken. Vragen of opmerkingen hierover kunnen gesteld worden aan de bouwer van Raaks III (info@hbbgroep.nl,) of 023-2062300).

Theekoepelconcert 22 augustus

Op zondag 22 augustus 2021 om  15.30 uur, organiseren de “Vrienden van de Haarlemmerhout” weer een THEEKOEPELCONCERT in Eindenhout. Mariël van den Bos (fluit) en Inge Frimout (harp) spelen als “Duo Sphinx” werk van  Mozart, Piazzolla, Debussy, Ibert en Rodrigo. Aanmelden is verplicht op tel.nr. 06-57456345. Houd 1,5 meter afstand en een klapstoeltje of kleed meenemen is handig. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld.

Nieuw nummer van Binnenblad

Het juni-nummer van Binnenblad is al even uit. Maar wie het gemist heeft vindt het hier alsnog. In dit nummer ideeën voor het oude V&D gebouw, rattenvangers, de dichter Jan J. Pieterse, de Wilhelminastraat en nog veel meer.

Tafel van Veel.

Na de Horecastop, i.v.m. Corona, is ook de “Tafel van Veel” weer gestart. De Tafel van Veel biedt vooral VEEL gezelligheid. Er wordt geluncht en gedineerd door mensen die elkaar nog niet kennen of wel kennen en zin hebben er op uit te gaan of  gewoon even geen zin hebben om  te koken. Het kan allemaal. De deelnemende restaurants bieden voor 10 euro ( diner) of 5 euro ( lunch) een daghap aan, ook vegetarisch! Er  zitten altijd al mensen aan tafel om je te ontvangen. Op dit moment op dinsdag in “Parck” en op donderdag “Hello I’m Local” (inloop 18.00 – 18.30 uur), Voor Hello I’m local (Spiegelstraat 4) even bellen als je komt op 023-844 2916. Zie ook https://detafelvanveel.nl/ 

KENAU XL

De Stadsschouwburg opent het seizoen opnieuw in de buitenlucht op het voorplein in onze wijk met de succesvolle muzikale komedie KENAU XL. De makers spelen een eigen versie van het oer-Haarlemse verhaal over Kenau Simonsdochter Hasselaer, dit jaar versterkt door de meidendansgroep van DBH-Heemstede. Het verhaal is net als vorig jaar geïnspireerd op de geschiedenis van de Haarlemse heldin, Kenau Simonsdochter Hasselaar. Donderdag 26 augustus, 20.00 uur. Meer informatie en tickets vindt U hier.

Tickets voor Haarlem

Online een kaartje kopen voor museum en eventueel een tijdslot reserveren. Op de website Haarlem Tickets staan de Haarlemse attracties overzichtelijk bij elkaar.

Corona extraatje van de gemeente

De gemeente geeft in verband met corona de komende tijd                 € 250.000 extra uit voor kleinschalige en eenmalige initiatieven, die bijdragen aan het herstel van de lokale samenleving. Het is bedoeld voor positieve ideeën van bewoners, ondernemers, culturele instellingen en maatschappelijke organisaties. Het gaat om minimaal € 500 tot maximaal € 10.000 per idee. Meer informatie op www.haarlem.nl.

Telcamera’s

Na het gedoe met Wifi-trackers zijn de telcamera’s actief. Wie wil weten wat er zoal geteld wordt kan hier enige cijfers zien.