Fiets stallen wordt beloond

Op woensdag 9 november start wethouder Cora-Yfke Sikkema de fietsactie “Fiets Binnen=Winnen” bij de gemeentelijke fietsenstalling in de Smedestraat. De actie is bedacht door ondernemers in de stad om te stimuleren dat meer mensen hun fiets in een bewaakte fietsenstalling plaatsen. Deelnemers kunnen een mooie heren of damesfiets winnen!
smedestraat_img_5783

Hoe werkt het?

Fietsers die hun fiets vanaf die dag in één van de stallingen zetten, krijgen een soort bonnenboekje met daarin een tiental leuke kortingen bij ondernemers in de Haarlemse binnenstad. Elk bezoekje levert een stempeltje op en met dat stempeltje kan de desbetreffende fietser een leuke korting krijgen bij één van de deelnemende winkeliers. Als het boekje vol is, fungeert het tevens als lot. Onder alle deelnemers aan de actie worden een dames- en een herenfiets verloot. ”
Cora-Yfke Sikkema: “Deze actie draag ik natuurlijk een warm hart toe! Meer mensen op de fiets houdt de binnenstad bereikbaar. En als mensen hun fiets stallen in de gratis toegankelijke en overdekte stalling zien we nog beter hoe mooi de stad is!
Fiets Binnen=Winnen” is een pilot. Mocht het een succes worden, zal de actie een vervolg krijgen.
Aan deze actie werken mee: Haerlemse Vlaamse, Bink Fournituren, Koren Beurs, Meneer Frans, Westhof, Haarlem Marketing, Hofje Zonder Zorgen, El Pincho, Crêpe Affair en Ristorante Venezia.

Werkgroep Fiets

De Centrum Management Groep Haarlem richtte een paar jaar geleden in nauwe samenwerking met de gemeente, de Werkgroep Fiets op. De werkgroep bestaat (o.a.) uit vertegenwoordigers van de wijkraden, ondernemers, eigenaren van panden, historische vereniging en de fietsersbond. Doel van de werkgroep is het aanpakken van een aantal knelpunten in de stad op het gebied van fietsparkeren. Ieder jaar worden enkele projecten aangepakt. Om gedrag van fietsers te veranderen, wordt regelmatig gebruik gemaakt van de diensten van handhaving. Uit de werkgroep kwam echter ook de wens om een beloningssysteem te bedenken waarbij bezoekers van de stad zouden worden gestimuleerd hun fiets in één van de stallingen neer te zetten. Bijkomend voordeel is dat dan tevens nog eens wordt uitgelegd waar die stallingen zich bevinden. En dat ze allemaal gratis zijn.

De actie fiets binnen=winnen wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Haarlem en Omstreken.

Bron: http://www.centrum-haarlem.nl/