We schreven dit jaar al vaker of AirBnB (en soortgenoten). Sinds oktober van het vorig jaar overleggen we met de andere centrumwijkraden en de Koninklijke Horecavereniging met de gemeente. In april jl. vonden we dat er te weinig voortgang bij de aanpak van de gemeente en schreven we een brandbrief aan de gemeenteraad. Daarmee kreeg de voortgang bij de gemeente een nieuwe impuls constateren we nu als we twee brieven lezen die we recent van de gemeente hebben ontvangen.

We zien nu dat er veel zaken rond dit onderwerp goed zijn aangepakt door de gemeente, we zien ook dat ons vermoeden (van oktober 2016) klopt dat er in onze wijk en stad sprake is van illegale verhuur (volgens de gemeentelijke spelregels), maar we constateren tevens dat, nu er bijna een jaar is verstreken na ons eerste overleg, nog geen enkele gemeentelijke sanctie is opgelegd aan degenen die illegaal verhuren.

Kortom, we zijn nu tevreden over de aanpak, we zien dat de richting die de gemeente in wil slaan goed is, maar we vragen nog meer voortvarendheid ten aanzien van de handhaving en de daadwerkelijke aanpak van de illegale verhuurders. Daarom zullen we het (goede) overleg met de gemeente blijven voortzetten maar zeker ook de gemeente blijven aansporen om op dit dossier meer vaart te maken.

U kunt beide brieven lezen: hier de brief aan de wijkraden en hier de brief over AirBnB aan de beide commissies. We houden u vanzelfsprekend op de hoogte over de voortgang.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.