Vandaag heeft B&W een verkeersbesluit gepubliceerd waarin wordt gemeld dat er een ander verkeersregime (voetgangerszone) in de volgende straten gaat gelden: Korte Annastraat, Oude Raamstraat en de Popelingstraat.

De officiële tekst van het besluit luidt:

  • door middel van het plaatsen van verkeersborden G7 (zonale toepassing, begin en einde) van bijlage 1 van het RVV 1990 onderborden conform onderstaande situatieschets de Korte Annastraat, Oude Raamstraat (tussen de Popelingstraat en het Nieuwe Kerkplein) en Popelingstraat aan te wijzen als voetgangerszone waarbij fietsers (geen snorfietsers) zijn toegestaan;
  • door middel van het verwijderen van de verkeersborden C2 en C3 van bijlage 1 van het RVV 1990met onderborden de reeds bestaande eenrichtingsweg uitgezonderd (brom)fietsers op het traject Korte Annastraat – Popelingstraat – Oude Raamstraat op te heffen;
  • door middel van het plaatsen van een paal tot het fysiek afsluiten van de Korte Annastraat, direct ten noorden van de aansluiting met het Raamvest.

De nieuwe maatregelen zijn door bewoners als bewonersinitiatief bij de gemeente aangevraagd en de maatregelen zijn van voldoende draagvlak voorzien.

Desgewenst kunt U echter gedurende zes weken vanaf 7 april 2017 tegen de maatregelen bezwaar maken. Het officiële besluit over de voetgangerszone kunt u hier lezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.