Begin 2019 vindt er weer een kerstbomen inzamelactie plaats. Deze actie wordt door de gemeente samen met Spaarnelanden georganiseerd om te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. Ook vanuit milieuoogpunt is het goed om de bomen gescheiden in te zamelen, zodat ze (als ze niet de tuin in gaan) kunnen worden gerecycled tot compost.

Te winnen prijzen
Kinderen tot en met 15 jaar kunnen op 3 en 9 januari 2019 van 12.30 tot 16.00 uur op het Wilsonsplein oude kerstbomen inleveren. Zij kunnen zoveel bomen inleveren als ze willen. Voor elke boom ontvangen zij € 0,40 en een lootje waarmee zij kans maken op de Superprijs van € 500,–. Deze prijs mag besteed worden aan een activiteit met de gehele klas voor bijvoorbeeld een excursie of een schenking aan een goed doel. Ook worden 100 cadeaubonnen van € 10,- verloot onder alle ingeleverde kerstbomen.

Dit jaar vindt er dus geen loting meer plaats op de inzamellokaties. De uitslag staat op 15 januari 2019 na 13:00 uur op spaarnelanden.nl/kerstbomenactie. Uiteraard mag ook iedereen vanaf 16 jaar oude kerstbomen inleveren op deze locaties. Zij doen echter niet mee aan de actie.

Deze poster kunt u voor uw raam ophangen om de aandacht van de verzamelaars te trekken.