,

De Lentevogels van Hannes zijn terug in de wijk!

Vanochtend, in plaats van 18 april, zijn de Lentevogels van Hannes Kuiper terug gekeerd (in het bijzijn van enkele wijkbewoners) op hun markante plek in het groen van het Wilsonsplein.

Medewerkers van ‘de Kunstwacht, hebben de prachtige en vrolijke vogels behoedzaam op hun plaats gezet. Daarbij werd minutieus de oorspronkelijke plek van iedere vogel gevolgd. Want het was niet de eerste plaatsing.

In 1983 zijn de ‘Lentevogels’ voor het eerst geplaatst op hun plek aan het Wilsonsplein. In 1998/1999 zijn er drie vogels -met paal en al- gesloopt. En in 2008 waren alle vogels helaas aan hun einde gekomen. Hannes Kuiper maakte toen nieuwe, met behulp van vrienden. Een paar jaar geleden begaf het hout het opnieuw.

‘De Kunstwacht’ uit Delft heeft de vogels met behulp van een (niet toereikende) gemeentelijke bijdrage gerestaureerd en een paar wijkbewoners hebben ze weer, o.l.v. Hannes,  hun kleurige verentooi gegeven. Dit alles werd mogelijk dankzij de vele financiële bijdragen uit de wijk en van kunstminnaars uit de hele stad.

We hopen dat de vogels in een nabije toekomst weer over een vrolijk én vol Wilsonsplein kunnen uitkijken en dat we dan alsnog het glas op hun terugkeer kunnen heffen. Je hoort daar nog van.

Vanochtend, in het bijzijn van een heerlijk zonnetje, symboliseerden de vrolijke vogels veel speelse kleur in een barre en onvergetelijke periode.

Hannes Kuiper gaf desgevraagd aan zeer tevreden en trots te zijn. Dat was ook zichtbaar.

Terecht!

——————————————————————————————————

Foto’s Thera ter Beek:


foto’s wijkraad: