Recent zijn er zo’n 200 knalgele huurfietsen (ook wel eufemistisch ‘deelfietsen’ genoemd) in het centrum geplaatst. Ook in onze wijk op meerdere plekken. Ons gemeentebestuur vindt dit een goede zaak. Dezelfde gemeente erkent al vele jaren in woord en geschrift dat er te weinig fietsparkeerplekken in het centrum beschikbaar zijn. Nu dus nog eens 200 minder fietsparkeerplekken in het centrum en ons gemeentebestuur vindt het goed.

Een wijkbewoner heeft ons laten weten melding te hebben gedaan tegen het volzetten van het fietsenrek op de Raamvest (bij AH). Hij zal ons op de hoogte houden van het proces.

Het Haarlems Dagblad van 5 juni 2018 besteedde er aandacht aan en een lezer schrijft onder het artikel dat hier ‘een commerciële partij de openbare voorzieningen gebruikt die door de inwoners zijn betaald, de bewoners klagen er over en de gemeente laat zijn eigen bewoners stikken’. Ziet u het anders?

Een andere wijkbewoner gaf de tip deze gele huurfietsen op een nette wijze te verplaatsen naar elders (ze hebben GPS, de eigenaar weet precies waar ze staan) dan wel deze fietsen als ‘weesfiets’ te melden bij Handhaving. Dan worden ze na 30 dagen weggehaald. Heeft u meer tips?