Even kort twee digitale nieuwtjes. Eentje van Spaarnelanden en eentje van de gemeente Haarlem. Op de website van Spaarnelanden kun je nu zien hoe vol een container met restafval in je buurt is en wanneer deze (volgens rooster) restafvalcontainer geleegd gaat worden. Daarnaast kun je zien op welke dagen papier-, glas- textiel-, plastic, blik- en drinkpakkencontainers geleegd worden. Deze containers worden op rooster geleegd. Bij de GFT bakken, de Big Bellys en de zwerfafvalbakken is de tecnhiek nog niet zover.

Mooi zou het zijn als Spaarnelanden in een volgende editie de chips in alle containers zelf zo kan aflezen dat de containers niet volgens een rooster worden geleegd maar als het bij een container echt nodig is. Dit is een goed begin!

De gemeente Haarlem is achter de schermen begonnen met het opzetten van een persoonlijke deelwebsite: Mijn Haarlem. Op dit moment kun je met je digiD inloggen en je gegevens inzien die in de Burgerlijke Stand over jou, je partner en ouders en je kinderen staan genoteerd, welke zaken je hebt lopen bij de gemeente (bijv een vergunningsaanvraag) en of je persoonlijke berichten hebt. Deze site zal telkens meer aspecten gaan bevatten.