We ontvingen meerdere berichten van bewoners over de drukte op de Botermarkt in relatie tot alle maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. Wij hebben deze zorgen overgebracht aan de gemeente en we kregen vandaag antwoord.

Graag reageer ik op uw e-mail inzake de situatie op de Botermarkt. Wij zijn er ons van bewust dat het op zaterdag druk is en daarom hebben wij al een aantal acties ondernomen.

Mijn collega’s van de afdeling Handhaving zijn meermaals langs geweest om horeca ondernemers aan te spreken over de uitbreiding van de terrassen. De meeste hekken zijn nu verwijderd en de terrassen zijn iets ingenomen. De marktmeester is inmiddels ook op de hoogte van de klacht en zal rekening houden met de opstelling van de markt op zaterdag. Omdat de fietsenstalling lekkage problemen heeft, kan de fietsenstalling momenteel nog niet open. Wij inventariseren op dit moment of wij mensen kunnen inzetten die fietsers kunnen verwijzen naar de fietsvakken aan de zijkant van de Botermarkt.”

Wij hebben de gemeente gevraagd ons te informeren, indien relevant, over nieuwe maatregelen.