Spaarnelanden en uw wijkraad gaan in augustus bezien of er voldoende interesse bestaat om deel te gaan nemen aan het delen van elektrische auto’s in onze wijk. De wijkraad is van mening dat het reduceren van auto’s in de wijk de leefbaarheid van de wijk ten goede zal komen. Met het onderzoeken van een wijkpakjespunt en dit initiatief laten we zien dat oplossingen niet alleen van de gemeente hoeven te komen als het gaat om een meer leefbare wijk met minder ruimte voor auto’s.

Recent zijn in twee Haarlemse wijken (buiten het centrum) proeven gestart en onze wijk kan, als eerste centrumwijk, ook deel uitmaken van de proef bij voldoende interesse. Bij ons Binnenblad van augustus treft u daarom een enquête aan die tot doel heeft uw eventuele interesse te peilen.

Het project staat bekend onder de naam Izoof. Izoof biedt mobiliteitsoplossingen die meer inhouden dan alleen carsharing. Elektrisch autodelen is gemakkelijk, slim en voordelig. Door autodelen verminderen we de parkeerdruk, stoten we minder CO2 uit, versterken we het buurtgevoel én besparen we geld.

Wil je ook vanaf het begin betrokken zijn bij dit mooie Haarlemse (burger)initiatief en samen met ons te leren van ervaringen?
In samenspraak met de deelnemers wil Spaarnelanden/Izoof in de proefperiode tot een kostendekkend tarief- en abonnementsmodel komen.

In augustus treft u meer info en de enquête aan in ons Binnenblad.