,

Een kloek boek over ‘de oude Baaf’

Het bestuur van de Bavovrienden meldt ons “dat het idee uit 2018 om een ‘allesomvattende’ publicatie over de Grote Kerk te maken, haast is afgerond. Hét ontbrekende boek over de Oude Bavo is binnenkort beschikbaar.   

Het boek beschrijft de geschiedenis van de Bavo, de maatschappelijke, religieuze en culturele betekenis van de kerk voor de stad Haarlem, de toren, het interieur, de glazen, het wereldberoemde Müller-orgel, de ‘grote restauratie’ onder auspiciën van Pierre Cuypers en nog veel meer aspecten die de Bavo tot een van de mooiste gotische kerken van ons land maken.

Om alle kennis te bundelen heeft de redactie een team van 27 specialisten samengesteld: bouw-, kunst- en architectuurhistorici, archeologen, muziekdeskundigen en natuurlijk ook rondleiders die bij de kerk betrokken zijn – kenners bij uitstek. Hun teksten, samen met historisch beeldmateriaal en speciaal vervaardigde foto’s door Chris en Jurriaan Hoefsmit en 3D-tekeningen, bieden gedetailleerd inzicht in de rijke geschiedenis van de Bavo.

Het is een prachtig, gebonden, kloek boek van 23 x 29 cm, ongeveer 600 pagina’s, met circa 600 kleur en zwart-wit illustraties. Een ‘must’ voor hen die de Oude Bavo een warm hart toedragen, voor onderzoekers die alles over de Bavo willen weten, een prachtig cadeau om de geven of te ontvangen.

Het Grote Bavoboek bevindt zich nu in de laatste redactionele fase en binnenkort zal de aandacht uitgaan naar proefdrukken en de productie.

De verkoopprijs van Het Grote Bavoboek bedraagt € 49,95. U kunt nu intekenen op de introductieprijs van € 39,95. Leden van de vereniging krijgen bovendien 10% korting op de introductieprijs, zij betalen slechts € 35,95.” Kijk voor meer info verder bij de bavovrienden.nl

Verlichting

Deze vereninging zorgde ook voor de nieuwe verlichting van de Oude Bavo. Zie hier enkele beelden van die nieuwe verlichting.