We vragen er nooit om, maar soms doet het zich ongevraagd voor: overlast of een probleem buiten op straat. Uw wijkraad luistert vanzelfsprekend graag naar uw ervaringen maar kan zelf niet optreden tegen overlast. Daar zijn andere instanties voor. Wel schuift de wijkraad aan bij overleggen, vaak door de gemeente geïnitieerd, om een vinger aan de pols te houden in hoeverre eerder gemaakte afspraken worden nagekomen.

Hoe en waar kunt u overlast of een probleem op straat melden? Hierna beschrijven we verschillende mogelijkheden die vanzelfsprekend zullen afhangen van de situatie.

Bij de meldkamer van de gemeentelijke afdeling Handhaving kunnen, ook urgente, handhavingszaken worden gemeld, de meldcentralist zal vervolgens inschatten welke actie daarop op ondernomen zal worden.

Het telefoonnummer van de meldkamer is 023 511 4950. De meldkamer is bereikbaar van maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 22.00 uur, donderdag tot en met zaterdag van 8.30 tot 24.00 uur en zondag van 8.30 tot 17.00 uur. De handhavers zijn op deze tijden ook op straat aanwezig. Zie ook de flyer van de afdeling handhaving met veel meer informatie. En klik hier voor een zeer informatief filmpje over de werkzaamheden van handhaving in het centrum.

Voor alle overige gemeentelijke meldingen of vragen kunt u terecht op de website van de gemeente Haarlem. Wilt u een scheef parkeerpaaltje bij de gemeente melden of een kuil in het trottoir of een ander probleem in de openbare buitenruimte? Dan kunt u ook dan de gemeentelijke website benutten. Maar handiger, sneller en erg effectief is echter de app: BuitenBeter. Met uw telefoon maakt u een foto van het euvel, de gps geeft meteen de juiste lokatie en waar gewenst kunt u nog een opmerking maken. Met een druk op de knop gaat de melding naar de gemeente en u krijgt een afschrift van uw melding.

Op de website van Spaarnelanden is te vinden voor welke meldingen u daar terecht kunt. U kunt daar weer terecht voor een melding over schade aan ondergrondse containers, het gratis ophalen van grofvuil of afval naast de ondergrondse containers.

Verkeersovertredingen moet u bij de politie melden, want daar gaat de gemeente niet over. Dat melden bij de politie kan via de telefoon (0900-8844) maar het kan ook via een mail naar onze wijkagent, Michiel Wijn. Zijn mailadres is: michiel.wijn@politie.nl

U kunt elders op onze website nog meer zaken vinden die gemeld kunnen worden bij de gemeente, bijvoorbeeld overlast a.g.v. AirBnB. U mag altijd de wijkraad op de hoogte houden van uw melding of het uitblijven van een gepaste reactie.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.