We schreven laatst over 50% minder bedrijfsafvalauto’s in de wijk en in onze wijkvisie willen we het vrachtverkeer buiten de wijk houden.

Maar wat kunnen we zelf, als wijkbewoners, voor elkaar krijgen? Misschien vallen u ook wel dagelijks in de wijk die vele bestelauto’s van DHL, PostNL, UPS, FedEx, DPD en anderen op. Ze zitten elkaar soms flink in de weg in onze smalle straatjes. En als ze een pakje bij je brengen ben je net niet thuis, de buren mogelijk ook niet of je buren zijn bijna altijd de klos. Of het afhaalpunt (iedere provider heeft dan weer zijn eigen afhaalpunt!) is dicht als je uit je werk komt. Herkenbaar?

We kunnen daar samen als bestellers van al die pakjes echt iets aan doen als we samen over een plek in de wijk beschikken en we vervolgens daar al onze pakjes van alle providers kunnen laten bezorgen én ophalen, ook ná 18:00 uur. Afhalen en bezorgen op éénzelfde punt? Of zelf ophalen of ’s avonds thuis laten bezorgen op de fiets? Het idee is simpel, maar bij de uitvoering komt wel het een en ander kijken.

De wijkraad wil samen met u nagaan of we dit wijkpakjespunt met elkaar voor elkaar kunnen krijgen in onze wijk maar dan hebben we ‘handjes’ en ideeën nodig. En, wat levert het ons op? Minder bestelverkeer dat soms onze straten blokkeert, meer veiligheid, meer leefbaarheid, minder uitstoot, minder overlast, elkaar ontmoeten bij het wijkpakjespunt en zo meer.

Als u met ons een keertje wilt meedenken of wellicht in de wijk een geschikte lokatie weet of mogelijk suggesties hebt, laat het ons even weten via het onderstaande formulier. Is er voldoende belangstelling dan gaan we hier samen iets moois van maken in de wijk. Maar ook als u alleen het idee-op-zich al mooi vindt, horen we dat natuurlijk graag! We zijn benieuwd naar uw reactie en we houden u op de hoogte!