Graag plaatsen we binnenkort een buurtAED op het Nieuwe Kerksplein.

In navolging van een vorige bewonersactie (een buurtAED bij café ‘de Vijfhoek’) proberen we met uw bijdrage een volgende buurtAED in de wijk te verkrijgen. Door een tweede buurtAED op het Nieuwe Kerksplein te realiseren, creëren we daardoor een nieuwe 6-minutenzone in onze wijk.

In een 6-Minutenzone bieden mensen binnen 6 minuten de juiste hulp bij een hartstilstand. Ze bellen 112, starten met reanimeren en zetten een AED in. Hiermee vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk. Snelle hulp is dus cruciaal en maakt het verschil tussen leven en dood.

Maar de aanschaf van een AED is kostbaar. Daarom is uw wijkraad, op verzoek van ondernemers en bewoners rondom het Nieuwe Kerksplein, in samenwerking met de Hartstichting en Philips, een sponsoractie gestart om een BuurtAED voor dit deel van de Vijfhoek te kunnen bekostigen. Een flink deel van het bedrag wordt geschonken door de fabrikant, Philips, maar voor het resterende deel zijn donaties nodig.

Wij willen u, bewoners en ondernemers van onze Vijfhoek en andere betrokkenen, vragen een donatie te doen om de buurtAED op het Nieuwe Kerksplein te kunnen realiseren. Elke bijdrage, groot of klein, is waardevol. Deze BuurtAED wordt bevestigd aan de buitenzijde van de gevel van het gebouw van de wijkraad aan het Nieuwe Kerksplein. Mooi centraal gelegen in de wijk en toegankelijk voor iedereen in geval van nood.

Hier ziet u de link naar onze actie en u ziet meteen hoe u kunt doneren. Op deze site kunt u ook diverse achtergrondinformatie lezen.

Hopelijk wilt u meedoen en ook een bedrag(je) overmaken.