Vandaag ontvingen we het volgende bericht via de mail van Hudson’s Bay over de huidige bouwactiviteiten. We delen het graag met u.

“In deze mail informeren we de buurt over de werkzaamheden van Hudson’s Bay in Haarlem. Op 18 december heeft Hudson’s Bay een informatiebijeenkomst georganiseerd in De Soepkantine. Tijdens deze bijeenkomst hebben Hudson’s Bay en MVRO de buurt geïnformeerd over de werkzaamheden en planning en hebben buurtbewoners vragen kunnen stellen. In de komende periode houden we ook graag op de hoogte van de werkzaamheden.

Werkzaamheden komende periode

Sloopwerkzaamheden In de afgelopen feestdagenperiode is het wat rustig geweest op de bouwplaats. MVRO heeft in week 52 geen sloopwerkzaamheden uitgevoerd, maar is wel inpandig aan het werk geweest met schilderwerk, installaties en het vervangen van glas. De sloopwerkzaamheden zijn vanaf 2 januari weer hervat.

De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden doorlopen tot en met week 4. Het schema voor het kiepen van metaal van 09:00 – 11:00 en 13:00 – 15:00 is helaas niet haalbaar gebleken. Het rooster zorgde voor vertraging, waardoor de werkzaamheden langer zouden duren of op een ander ongewenst tijdstip zouden moeten worden uitgevoerd. Daarom is in overleg met de gemeente besloten om het tijdschema te verbreden naar 08:00-12:00. Het middagschema van 13:00 – 15:00 blijft gelijk.

Transportbewegingen

De ruimte achter de bouwschutting aan de Gierstraat wordt tot en met januari gebruikt om sloopafval af te voeren. De laad- en loswerkzaamheden worden vanuit de Grote Houtstraat uitgevoerd. Het gaat hierbij om aan/afvoer van goederen en vuilcontainers. Deze transportbewegingen zullen alleen binnen de toegestane venstertijden en afspraken met de gemeente plaatsvinden. De venstertijden hiervoor zijn tussen 07:00 en 11:00 uur.

Verkeersregelaar

Om de werkzaamheden te begeleiden en een veilige situatie voor de buurt te creëren is er een vaste verkeersregelaar ingezet, die actief het verkeer op de Gierstaat begeleid.

Overige mededelingen ·

– Op vrijdag 12 januari wordt er binnen de hekken van de bouwplaats een pompwagen geplaatst voor de werkzaamheden van de egaliseren van de vijfde verdieping van het pand. Dit kan tot geluidsoverlast zorgen. – In week 3 wordt gestart met de opbouw van de steiger aan de gevel van het pand. Wilt u meer weten? Wij vertrouwen erop dat u met deze mail, voor nu, voldoende bent geïnformeerd.

Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via aniek.zweers@cffcommunications.nl of 020 – 5754074.”