Tsja, je mooie kerstboom zal er weer aan moeten geloven. Ook dit jaar is er een kerstbomenactie. De gemeente schrijft daar over: “kinderen die kerstbomen inleveren, krijgen voor iedere boom €0,40 en een lootje. Met dit lootje kunnen ze verschillende prijzen winnen. Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook kerstbomen inleveren, zij doen alleen niet mee aan de actie.

Data en locaties

De kerstbomen worden ingezameld op 8 en 15 januari 2020 tussen 12.30 en 16.00 uur. In onze wijk is het Wilsonsplein de inzamellocatie. Mensen die een kerstboom hebben staan die kinderen voor de actie mee mogen nemen kunnen dit laten weten door de daarvoor bestemde poster voor een raam te hangen. Deze poster is te downloaden op de website van Spaarnelanden.

Hoe werkt het?

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen € 0,40 en een lootje waarmee ze kans maken op de Superprijs van € 500,-. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas, bijvoorbeeld een excursie, of voor een goed doel. Naast de Superprijs zijn er ook 100 cadeaubonnen van €10,- te winnen.

De uitslag staat 21 januari 2020 vanaf 13.00 uur op www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie en de winnaar moet zich voor 28 januari 2020 melden.

Let op: verzamelde kerstbomen mogen op last van de brandweer niet in voortuinen of op straat worden opgeslagen tot de inzameldagen. Spaarnelanden is verplicht kerstbomen in voortuinen en op straat te verwijderen in verband met brandgevaar.”