Vandaag 4 januari was het de eerste dag dat kinderen de afgedankte kerstbomen konden ophalen en inleveren op het Wilsonsplein.

Het was, in de kerstvakantie, een gesleep en gesjouw van jewelste. Volgende week woensdag 11 januari 2017 – tussen 12.30 en 16.00 uur – kunnen kinderen tot en met 15 jaar voor de laatste keer deze winter oude kerstbomen brengen. Het doel van deze actie is te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen € 0,40 en een lootje waarmee ze kans maken op de hoofdprijs van € 500. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas, bijvoorbeeld een excursie, of voor een goed doel. Naast de hoofdprijs zijn er ook cadeaubonnen te winnen. Op alle lokaties wordt op woensdag 11 januari 2017 om 16.30 uur bovendien één cadeaubon van € 10 per 100 ingeleverde bomen uitgereikt.

Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen natuurlijk ook hun oude kerstboom inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie.

De inleverlokatie in onze wijk is op het Wilsonsplein.