Wij ontvingen vandaag een bericht van de Boeretuinders met het verzoek dat bericht op onze website te plaatsen. We plaatsen dat bericht hierna integraal.


“Herbestemming planten uit de Boeretuin

Zoals jullie weten ligt er op het plein tussen de Wilhelminastraat en de Gedempte Voldersgracht nog steeds een bouw- en woonbestemming. De gemeente heeft deze lap grond dit jaar opnieuw in de verkoop gedaan en er zijn nu 5 ontwikkelaars in de race om voor het einde van dit jaar het eigendom te verkrijgen en nieuwbouw op gang te brengen

De Boeretuin kreeg deze zomer te horen: vriendelijk verzoek per 1 januari 2018 de tuin leeg op te leveren.

In goed overleg met de gemeente zijn wij overeengekomen dat wij ons best doen zoveel mogelijk planten, struiken, bomen uit de tuin, zwarte ronde kunststof kuipen plus allerlei tuinmateriaal wat overblijft, voor 1 januari een nieuwe bestemming te laten vinden.

Liefst in onze eigen buurt en wijk, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom.

Aanstaande zaterdag, 7 oktober en zaterdag 14 oktober, vanaf 10 – 14 uur mag je op de Boeretuin komen kijken en eventueel meenemen wat je wilt voor jullie eigen buurttuinen, geveltuinen en dergelijke.

Neem je eigen gereedschap mee en je kunt, onder begeleiding van een Boeretuinder, uitgraven en meenemen wat van je gading is.

Of kom eerst kijken en kom later (op afspraak) terug om het uitgraven en vervoer te regelen.

In de bijlage vind je een lijst van zaken die nog aanwezig zijn in de tuin.

Met name wilgentenen zijn in overvloed te verkrijgen. Snoeischaar en zaag meebrengen en je hebt zo een bakfiets vol.

De Boeretuinders, Truus Boerma”