Last Minutes

Er zijn nog enkele laatste kansjes beschikbaar. Het gaat om de laatste plaatsen in de buurtfietenstalling, zonnepanelen en isolatie.

Nieuwe buurtfietsenstalling

“Haarlem Fietsstad” heeft op 1 april een nieuwe buurtstalling beschikbaar. De stalling is gerealiseerd op de hoek van de Gedempte Voldersgracht en het Doelenplein onder de bestaande gymzaal. Het is een mooie ruim opgezette buurtstalling met plaats voor 36 fietsparkeerplaatsen en drie opstelplaatsen voor bakfietsen en/of afwijkende modellen. Ook aan afwijkende fietsten zoals racefietsen, fietsen met kratten en dikke banden is gedacht. Een unieke kans; geen 1 april grap. Wees er snel bij, want het merendeel van de plaatsen is reeds weg en toewijzing gaat op volgorde van aanmelden. Aanmelden via www.haarlemfietsstad.nl. De huur bedraagt € 2,00 per fiets per week, inclusief btw. . De stalling is een initiatief van ons voormalige wijkraadslid Jan Luys.

Aan de stalling van “Haarlem Fietsstad” in de Lange Raamstraat wordt momenteel gewerkt. Asbest is verwijderd en er komt een nieuw plafond in. De stalling in de Gasthuisstraat is recent opgeknapt. De nieuwe stalling wordt tijdelijk gebruikt door de gebruikers van deze stallingen.

 

De laatste zonnepanelen te koop in de Waarderpolder

We berichten er eerder over. De coöperatie “Haarlem Noorderlicht”heeft nog een aantal zonnepanelen beschikbaar op het dak van TEVA in de Waarderpolder-Noord. Ook dit is een buitenkans om als wijkbewoner toch zonnepanelen te kopen, als er op het eigen dak geen plaats is. Deze aantrekkelijke kans komt mogelijk voorlopig (of zo financieel aantrekkelijk) zelfs geheel niet meer. Interesse: schrijf je zo snel mogelijk, uiterlijk 31 maart, in via haarlemnoorderlicht.nl.

 

Actie Woningisolatie met korting tot 31 maart

Gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort organiseren samen met het Duurzaam Bouwloket en regionale isolatiebedrijven een collectieve inkoop voor woningisolatie. Dit aanbod is exclusief beschikbaar via deze pagina en alleen geldig als er een (vrijblijvende) offerteaanvraag wordt ingediend via het inschrijfformulier. De actie loopt op 31 maart af.

 

Het nieuwste nummer van Binnenblad

Nummer 199 van Binnenblad is nu ook online beschikbaar. Bekijk hier: Binnenblad_Februari 2021. In dit nummer o.a.:  “Meer dan gewoon de post bezorgen”, “Een boodschap aan de pelgrim”, “De stichting algemeen muziekfonds”,  “Buitenbeelden in beeld”, “Supertrots dat je Haarlemmer bent”, “Buurtbakker Boulangerie Oscar” en “Kinderen tekenen Corona”.

 

Steun online je favoriete Haarlemse winkels

Met Corona hebben ook de Haarlemse winkeliers hebben het zwaar. De winkels zijn beperkt open. Maar online bestellen is ook mogelijk. Help ze!  Koop een borrelhap bij de kaasboer om de hoek, verwen jezelf in dat leuke boetiekje of verras je buurman met een mooie kamerplant. Ga naar direct naar HaarlemseWinkels.nl  of voor naar meer informatie over Haarlemse winkels online

 

Wijkraad vergadert maandag 15 maart

De wijkraad vergadert maandag 15 maart online. Onderwerpen of deelnemen? Mail ons.

 

Verkiezingen

Denkt U nog aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer? Het stembureau in onze wijk is, ook in deze rare tijden, als vanouds “Stembureau 4” in de bibliotheek aan het Doelenplein. Laat uw stem niet verloren gaan. Of kijk op

https://www.haarlem.nl/verkiezingen-tweede-kamer/