, , , , , ,

‘Mee doen?’ ‘Samen doen!’ ..maar geen partner /update

Ons gemeentebestuur nodigt je uit om ‘mee te doen’. Zij willen graag met je ‘samen doen’ en noemen clubs in de stad ‘partners van de stad’. Die doelen van ‘samenwerken’ vormgeven, is andere koek. Dat vraagt om bijbehorend gedrag (liefst voorbeeldgedrag) en er bijbehorende acties. Het vraagt om een dialoog.

Waarom deze inleiding? We kijken terug op een teleurstellend participatieproces m.b.t. ons wijkverkeer en vandaag zagen we weer een nieuw voorbeeld van wat er zoal mis kan gaan.

Sinds B&W eind mei besluiten nam over het verkeer in onze wijk vroegen we om een eenvoudige tekening om die besluiten beter te kunnen begrijpen. Die tekening kregen we tot op vandaag niet, hoewel die op de tafel van B&W lag op 26 mei.

Tot onze verbazing heeft B&W nu een bebordingstekening (‘concept’ versie 2; dd. 04dec20) behorend bij dat B&W besluit van eind mei, gisteren verzonden aan een club met ondernemers (partners?) en daar zal ook een ambtenaar een toelichting (bij die tekening en de set maatregelen) geven. (*)

Wij wachten nog steeds op antwoord op onze inspraakreactie, wij wachten nog steeds op inspraak voor de wijkbewoners en we wachten nog steeds op een tekening die er al sinds mei jl blijkt te zijn en die nu recent in detail vervaardigd is. Tsja..

Een vertrekkende voorzitter van een andere Haarlemse wijkraad liet optekenen in de lokale krant dat ons gemeentebestuur geen partner van de wijkraden is. Oordeel zelf. Wat kan er nog meer misgaan?

Lees hier de brief die we vandaag hebben verzonden aan B&W.

De bebordingstekening (niet voor jouw ogen bestemd) zie je hier.

(*) De ambtenaar liet ons vanmiddag telefonisch weten dat het om een concept-tekening gaat die ook nog met de wijk(raad) zal worden besproken. De ambtenaar veronderstelde dat onze wijkraad lid is van die club. Dat zijn wij overigens niet, maar wij krijgen wel altijd via een cc de agenda en de bijlagen.

De ondernemers gaan bij de gemeente vóór de initiatiefnemers blijkbaar, denken we dan.