De Vijfhoek Kunstroute staat voor de deur! Op vrijdagavond 12 mei luidt een grootse parade van beesten – in alle soorten en maten – het weekend vol kunst en cultuur in. Deze parade zal zich dwars door de Vijfhoek begeven naar de Nieuwe Kerk, waar de deelnemende beesten zich van hun mooiste kant zullen laten zien. Om 19.30 uur start de parade vanuit de Kunstkelder (Drossestraat 2). Ongeveer drie kwartier later komt de stoet aan bij de Nieuwe Kerk en volgt er een dansperformance. Hierna worden de dierencreaties geshowd, en naar alle waarschijnlijkheid beoordeeld door een deskundige jury.
Vervolgens volgt de officiële opening waarna de glazen worden gevuld en kan de overzichtsexpositie in de kerk bekeken worden.
Behalve in de Nieuwe Kerk (overzichtsexpositie), in etalages, gastruimtes, ons wijkgebouw, open ateliers en het Proveniershof wordt er dit jaar ook weer geëxposeerd in de Doelenzaal in de bibliotheek. Dit is een speciale tentoonstelling met beesten als onderwerp.
Alle locaties zijn te vinden op de plattegrond, die geheel geïntegreerd is met Google Maps. Klik op een vierkantje of logo en het adres en de exposant(en) worden zichtbaar.

Op zaterdag 13 mei rijdt er vanaf 14 uur een ‘hop-on/hop-off’ schilderkar door de wijk die de passagiers langs verschillende kunstlocaties voert.
De route is: Nieuwe Kerksplein – Lange Annastraat – Tuchthuisstraat – Gasthuisstraat – Zuiderstraat – Ged. Voldersgracht – Ged. Raamgracht – Wilsonsplein – Nieuwe Raamstraat – Nieuwe Kerksplein.
Onderweg worden er zes stops gemaakt om kunst te kunnen bekijken.

KOMT DAT ZIEN!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.