Uw wijkraad neemt (zoals eerder al eens beschreven) deel aan de projectgroep Stedelijke Distributie namens de centrumwijkraden en samen met diverse andere organisaties. Al deze partijen onderschrijven de gemeentelijke doelstellingen om uiterlijk in 2025 er voor te zorgen dat in de binnenstad vracht- en bestelwagens geen vervuilende emissie meer uitstoten. De projectgroep heeft verschillende deelprojecten onder handen.

Eentje daarvan lichten we er even kort uit. U kent het wel al die bestelbusjes die door onze nauwe straten rijden om internetbestellingen te bezorgen bij winkeliers of wijkbewoners. We onderzoeken met andere partijen of we in de wijk een afleverpunt kunnen inrichten waar die bestellingen worden afgegeven en waar u het pakje kunt ophalen wanneer het u uitkomt of het pakje thuis kunt laten bezorgen ’s avonds. Als dat lukt, dan is dus minder verkeer in de wijk en toch comfort.

De verantwoordelijk wethouder heeft recent een brief over de voortgang van het project Stedelijke Distributie aan de raadscommissie gezonden waarin alle zaken van deze projectgroep kort worden beschreven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.