De wijkraad heeft de wijkagent gevraagd om eens per maand een kort overzicht te sturen van gebeurtenissen in de wijk. Bij opmerkelijke zaken melden we dit hier op de site. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Negen keer is de afgelopen maand (1 januari t/m 8 februari 2018) ingebroken of een poging daartoe gedaan. Daarvan is er op drie plekken echt ingebroken met schade. Een keer is de babbeltruc toegepast en een keer is bij een bedrijf ingebroken.

De babbeltruc is een manier om door een kletspraatje in de woning te komen om zo rond te kijken wat er te halen valt. Of, zoals in onderstaand filmpje van de politie, met een apparaatje een pincode los te peuteren. Het advies van de politie: betaal nooit (met een pin) aan de deur. Dat is nooit nodig, tenzij u dat met de leverancier van een besteld product hebt afgesproken.

Ook al hebben mensen een prachtig verhaal, u hoeft niemand in u huis binnen te laten. Als het echt nodig is, dan zou u daar een brief over ontvangen, of een telefoontje met uitleg die u kunt verifiëren.

Rondsnuffelen

De Haarlemse politie laat weten dat ze graag horen als er mensen in de wijk rondsnuffelen. Kijken ze opvallend vaak naar binnen of doen ze andere verdachte dingen, meld dat dan.

Fietsen

De politie vraagt om fietsen niet tegen gevels, deuren of winkels te parkeren. Op de Botermarkt is een gratis fietsenstalling.

Nieuwe wijkagent

Op 24 maart 2018 wisselen de wijkagenten van plek en zal ook Michiel Wijn ‘verhuizen’. De wijkraad zal de nieuwe agent verwelkomen en u tegen die tijd meer informatie geven.