Netwerk Burenhulp in onze wijk?

Op verschillende plekken in Haarlem draait ‘Burenhulp’, maar nog niet in onze wijk Vijfhoek, Raaks en Doelen. We willen kijken of er behoefte aan is. De bedoeling van Burenhulp is dat mensen in een straat meer contact met elkaar hebben, naar elkaar omkijken en helpen als dat nodig en gewenst is. En bovendien: om mensen de weg te wijzen op het gebied van zorg en welzijn.

Burenhulp is per straat georganiseerd. In elke straat zijn vrijwilligers die anderen willen helpen. Een contactpersoon in elke staat houdt het overzicht. Hij of zij weet wie er hulp kunnen gebruiken en wie hulp wil geven. Daarnaast is er voor de hele wijk een coördinator, Annette Schild. Zij houdt contact met de contactpersonen en roept ze elke twee maanden bij elkaar voor een overleg. Dat is vooral bedoeld om informatie uit te wisselen en kennis te delen. De coördinator kent ook de sociale kaart: welke organisaties op het gebied van zorg en welzijn zijn er actief?

De vrijwilligers leveren allerlei vormen van hulp, zoals boodschappen doen, een klusje uitvoeren of meegaan naar een activiteit. In andere wijken zijn er vaak veel vrijwilligers en blijken er ook om mensen te zijn die om hulp vragen. We willen kijken of dat ook voor onze wijk geldt. Dus, wilt u als vrijwilliger meedoen met Burenhulp, vindt u het fijn om wat hulp te krijgen, of kent u iemand die op wat voor manier dan ook hulp nodig heeft (die u misschien zelf niet kunt of wilt bieden)? Mail naar burennetwerk@wijkraadvijfhoek-haarlem.nl. Zet uw naam, mailadres en telefoonnummer er bij, dan neemt Annette snel contact op.