Niet zo lang geleden heeft, onze mede-Vijfhoeker, Piet een verzoek via deze website aan alle wijkbewoners doorgegeven. Piet is bekend en populair aan het worden. Hierna een vervolgbericht van Piet aan alle Vijfhoekers.

“Ik denk dat door het bericht op deze website, waar is gemeld dat ik in het bezit ben van een algemeen containerpasje en dat men mij, bij aantreffen van vuilniszakken die naast de vuilcontainer zijn gedeponeerd, kan bellen, er misverstanden gaan ontstaan. Ik word de laatste dagen steeds vaker gebeld voor verkeerde dingen en bovendien heb ik de indruk dat men het vuil maar neergooit met de veronderstelling ‘dan bel ik Piet wel even, die ruimt het wel voor me op’.

Een voorbeeld: een mevrouw belt me op dat de papiercontainer op de Botermarkt vol zit en er karton in grote hoeveelheden naast gedeponeerd is. Of ik het even wil opruimen. Ik ben even wezen kijken, en inderdaad naast de viskraam is de  papiercontainer vol, maar daar heb ik geen pasje voor om dat even op te ruimen. Wel staat op die container een telefoonnummer van Spaarnelanden die gebeld kan worden als de container vol is en men kan vragen aan de dienstdoende centralisten of die bak nog geleegd kan worden en of er iemand langs kan komen om het karton dat rondom zwerft even opruimt.      

Dat is het enige wat ik toen gedaan heb, maar daar hoef ik niet voor gebeld te worden, dat kan iedere Vijfhoeker doen die dit ook constateert. Alleen kan dit bellen slechts op werkdagen van 9 tot 16 uur en dus niet in het weekend, dan moet je even wachten totdat Spaarnelanden weer aan het werk gaat. Daar kan ik u ook niet bij helpen. In het achterlaten van vuil en karton moet iemand die dit ziet zelf de vervuiler hierop aanspreken.

In het afgelopen weekend kreeg ik een telefoontje van een mevrouw die bij een vuilcontainer wel 15 zakken met vuil had zien staan en of ik deze maar even wilde verdelen over de andere containers in de Vijfhoek. In de eerste plaats was ik met mijn vrouw naar Hengelo voor vriendenbezoek, dus kon ik niet even naar Haarlem komen om dit te regelen, bovendien moet u begrijpen, dat ik geen auto van de gemeente tot mijn beschikking heb om maar even met 15 zakken vuil door de wijk te lopen in een weekend om het vuil dat een ander naast de containers deponeert te verplaatsen. Ook ik kan in het weekend Spaarnelanden niet bereiken om deze zooi op te ruimen. Ik heb inmiddels de leeftijd van 77 jaar bereikt en ik wil graag helpen als bijvoorbeeld iemand met een zak bij een container komt en deze wil niet open, dat u dan even belt, dan kunnen we samen een oplossing zoeken door het deponeren in een andere container, die nog niet vol is.

Maar ik ben én ik word dus geen verlengstuk van Spaarnelanden die het gehele weekend klaarstaat om andermans vuiligheid op te ruimen. Als er overdag een container vol is, kunt u zelf ook Spaarnelanden bellen 023-7517200 om deze te legen. Dus beste wijkbewoners, ik wil u graag helpen, maar zorg dan dat vuilnis in de containers aangeboden wordt op doordeweekse dagen en niet in het weekend. Bij excessen kom ik graag helpen, als ik thuis ben. Met een vriendelijke groet van Piet.”

Laten we dus even nadenken vóórdat we Piet bellen….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.