Het kabinet heeft zojuist bekendgemaakt dat de horeca vanaf dinsdag 29 september in het hele land om 22.00 uur moet sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. Dit is volgens de premier nodig om late contactmomenten te verminderen. De premier doet ook een oproep om reizen te beperken.

Een andere aangescherpte maatregel is dat iedereen moet thuiswerken behalve als dat echt niet mogelijk is. Het wordt volgens premier Rutte op werkplekken te druk. „Neem je verantwoordelijkheid en regel het samen”, zei de premier tijdens de persconferentie. Als er toch besmettingen op werk plaatsvinden, kunnen kantoren gesloten worden.

Ook voor groepen tellen strengere regels. De maximale groepsgrootte is maximaal veertig personen buitenshuis en dertig personen in een ruimte. Ook mogen er geen gezelschappen samenkomen van meer dan vier personen, huishoudens uitgezonderd. Thuis wordt geadviseerd om niet meer dan drie mensen uit te nodigen. Ook is publiek de komende drie weken niet toegestaan bij sportwedstrijden en gaan de sportkantines dicht.

Lees hier de details.