Wat is de gemiddelde woningwaarde in onze wijk? En hoe zit het met gemiddelde jaarinkomen? Hoeveel woningen telt onze wijk? Welke leeftijdsgroep is het meest vertegenwoordigd? Wist je dat ruim 62% van de bewoners in onze wijk ongehuwd is? Circa 24% is gehuwd. Eh, wat wil je nog meer weten? Kijk eens naar wat cijfers over onze ‘wijk’.

Onze ‘wijk’ heet voor de gemeente eigenlijk een ‘buurt’. Dat zit zo. Haarlem kent vijf stadsdelen en wij wonen in het stadsdeel Centrum. In dat stadsdeel Centrum bestaat één wijk “de Oude Stad” met zes buurten: Binnenstad, Burgwal, Bakenes, Vijfhoek, Heiliglanden en Stationsbuurt. Onze buurt heet dus alleen ‘Vijfhoek’, zonder Raaks en Doelen. Omdat ook bij de gemeente niemand zich erg veel aan trekt van die officiële benamingen, zullen de handhavers ons niet snel komen opzoeken als we een verkeerde aanduiding noemen. We weten met elkaar wat we bedoelen.

Onze ‘wijk’ heeft afgerond een totale oppervlakte van 25 hectare, waarvan 24 land en 1 water (100 hectare is 1 km2). De gemiddelde dichtheid van adressen is 5.509 adressen per km2. Er wonen 1.875 huishoudens in buurt Vijfhoek met 3065 (2019) bewoners. De postcode 2011 is de meest voorkomende postcode in onze wijk. De gegevens van onze wijk zijn voor de jaren 2013 tot en met 2015 berekend. Voor de berekening is gebruik gemaakt van gegevens van het CBS en het Kadaster.

Hier een linkje naar veel cijfers over onze wijk. Leuke weetjes dus. Neem ook hier eens een kijkje als je meer wilt weten over onze wijk.