U kent het probleem allemaal: de vele fietsen in de winkel- en woonstraten in de binnenstad. Fietsen worden overal geplaatst en beperken de bereikbaarheid en de vrije doorgang. Het verslonst ook het straatbeeld en dat is jammer.

De werkgroep fiets, met vertegenwoordigers van wijkraden, ondernemers, Fietsersbond en gemeente zoekt oplossingen voor dit probleem.

Wij vragen u, als bewoner van onze wijk, om twee dingen:

  • Zet uw fiets, indien hiervoor plaats is, in de gang, tuin, berging etc., zodat de fiets parkeerplekken op straat beschikbaar zijn voor de bezoekers van de binnenstad
  • Als u ruimtes weet in uw straat of buurt waar fietsen gestald kunnen worden, dan willen wij die graag weten. Het gaat bijvoorbeeld om ongebruikte tuinen, garages of andere ruimtes die voor het stallen van fietsen geschikt zijn of zijn te maken met een kleine aanpassing. We denken dan aan ruimtes voor buurtstallingen voor bewoners of voor werknemers in de binnenstad.
  • De werkgroep fiets heeft zes locaties in beeld gebracht waar veel fietsen worden gestald . Voor deze locaties proberen wij creatieve oplossingen te vinden, omdat er weinig geld beschikbaar is.

 

In onze wijk gaat het om 3 locaties:

  1. De kop van de Grote Houtstraat vanaf het Proveniersplein
  2. Rondom de V&D (Gierstraat, Botermark, Verwulft, Gedempte Oude Gracht)
  3. Hortusplein

 

Voor deze locaties zijn bewoners en ondernemers benaderd om mee te denken over oplossingen van het tekort aan fietsparkeerplaatsen. Wij stellen uw medewerking en meedenken zeer op prijs.

Gezamenlijk komen wij dan tot oplossingen.

U kunt ons bereiken via onze mail [email]info@wijkraadvijfhoek-haarlem.nl[/email]

Wij nemen dan op korte termijn contact met U op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.