Erik Willems heeft een spannende zoektocht voltooid naar de ziel van onze ‘jarige’ stad. Hij vond filmmateriaal uit een hele eeuw, aangevuld met wat Haarlemmers zelf gefilmd hebben in die afgelopen honderd jaar.

Er is door bewoners dan ook ongelooflijk veel gefilmd in en rond de stad, maar er is nog nooit een poging gedaan om met al die, vaak verborgen, filmschatten op zoek te gaan naar wat Haarlem tot Haarlem maakt. Haarlem op film, wordt een spannende zoektocht naar de ziel van de stad, met materiaal uit een hele eeuw, aangevuld ook met wat Haarlemmers zelf gefilmd hebben in die honderd jaar. Die oogst is wonderlijk groot en prachtig. Erik Willems maakte er, met behulp van crowdfunding,  een prachtige film (90 minuten) van.

“Haarlem op film” is op 23 november 2020 in première gaan in de Filmschuur. Het was die dag op de kop af 775 jaar geleden dat Haarlem stadsrechten kreeg. Vanaf dinsdag 24 november is de film ook in de Filmschuur te zien, maar binnenkort ook thuis als je dat prettiger vindt. Zie hier de trailer van de film.