Eerder schreven we over de wijzigingen m.b.t. het straatparkeren in het centrum.

In het centrum van Haarlem wordt (volgens plan) per 1 oktober a.s. de bezoekersregeling (tegelijk met het invoeren van betalen op de zondagen) ingevoerd, waarover al in december 2016 een besluit was genomen door de gemeenteraad. Het Parkeerreferendum heeft echter voor vertraging gezorgd, als mede het feit dat de juiste methode en ict (de toepassing) niet direct beschikbaar bleek te zijn.

Afgelopen weekend (vlak voor de beoogde invoerdatum van 1 mei 2018) hebben alle bewoners van Haarlem centrum hierover een brief ontvangen, met enige uitleg over de bezoekersregeling en een oproep om deel te nemen aan een testperiode voor die regeling. Mogelijk voordeel van het deelnemen aan de test is enerzijds vertrouwd raken met de methode om bezoek aan- en af te melden, maar vooral vroegtijdig (vanaf juni 2018) gebruik te kunnen maken van de bezoekersregeling, oftewel het bezoek dat u (vooralsnog) op werkdagen komt bezoeken, voor 25 Eurocent per uur te kunnen laten parkeren.

De drie centrumwijkraden in parkeerzone B roepen daarom centrumbewoners op om deel te nemen aan de test. Aanmelding is simpel: stuur een email naar parkeren@haarlem.nl met uw naam en adres, dat u wilt deelnemen aan de test bezoekersparkeren in zone B en u ontvangt meer informatie over de test en wat er van u wordt verwacht.