Eerder publiceerden we een bericht over de wijzigingen in onze wijk m.b.t. het parkeren op straat. Met name zou per 1 mei aanstaande (volgens de website van de gemeente) in het centrum betaald parkeren op zondag in gaan en zouden de bewoners van het centrum recht krijgen op een bezoekersregeling.

Omdat die datum van 1 mei dichtbij is, vroegen we de gemeente om een toelichting of hun planning wordt gehaald.

Het antwoord van de gemeente ontvingen we vandaag: “Momenteel zijn wij de uitrol van de nieuwe bezoekersregeling  aan het voorbereiden. U krijgt deze week een brief met een nieuwe planning. Eind augustus en september wordt u opnieuw geïnformeerd over de manier waarop u de nieuwe bezoekersregeling aan kunt vragen. Tegen die tijd hebben we ook mensen beschikbaar die helpen bij het aanvragen en het aan- en afmelden. Plan is dat bewoners de nieuwe bezoekersregeling kunnen aanvragen per 1 september. Per 1 oktober gaat dan betaald parkeren op zondag in is de papieren bezoekersschijf niet meer geldig.”

Ook de nieuwe datum van 1 september is dus “een plan” zoals in december jl. de datum van 1 mei 2018 “een plan” is geweest.

We wachten met u af of deze plannen werkelijkheid worden.