LogoWijkOpGroenHaarlemVijfhoek

LogoWijkOpGroenHaarlemVijfhoek

Project Wijk op Groen
Een bewonersinitiatief voor meer groen in de Vijfhoek, Raaks en Doelen.

Eerste workshop toont betrokkenheid en enthousiasme bewoners

Beste Wijkbewoners,

Op zaterdag 5 september had de eerste workshop voor Wijk op Groen plaats in restaurant de Wandelaar. We zijn bijzonder enthousiast over de betrokkenheid van de buurt en het resultaat van deze eerste middag. Met een mooie opkomst van 17 bewoners en een goede verdeling over de wijk zijn meerdere deelprojecten ontstaan die de komende weken verder worden uitgewerkt. Wanneer u ook graag mee wil denken over het vergroenen van de wijk kom dan vooral naar de volgende workshop op 3 oktober.

Ontstane deelprojecten zijn:

  • Sophiastraat
  • Sophiaplein
  • Gedempte Voldergracht
  • Zuiderstraat
  • Nieuwe Kerksplein
  • Oranjekade

workshop1_1 workshop1_2

In de tweede workshop gaan we verder met het ontwikkelen en uitwerken van deelprojecten. Ook vragen we even aandacht voor het vangen van de input in een inspirerende visie voor groen in de wijk, waar bewoners de komende jaren met nieuwe projecten bij aan kunnen haken. Bij de tweede workshop zijn naast Jelle, Annemarie en Iris twee extra deskundigen aanwezig op het gebied van stedelijke vormgeving en duurzaamheid om jullie bij het uitwerken van de plannen te ondersteunen. We zijn momenteel actief op zoek naar bewoners in de wijk die zich bij de volgende deelprojecten willen aansluiten:

  • Sophiaplein
  • Nieuwe Kerksplein
  • ‘Vijfhout’ (groen)straatmeubilair
  • Verbindend groen door de wijk

Voor ‘Vijfhout’ zijn we op zoek naar lokale bewoners die affiniteit hebben met techniek en vormgeving en (groen)straatmeubilair willen ontwikkelen voor de Vijfhoek. Wat betreft het verbindende groen in de wijk denken wij aan het ontwikkelen van een vlinderroute door de wijk of bepaalde kleurpatronen en vormen die terug komen. Voor het Nieuwe Kerksplein willen we graag een grotere groep (plein-)bewoners verzamelen die zich over het plein willen ontfermen. Wilt u zich voor deze projecten gaan inzetten of heeft u misschien zelf met uw buren nog een deelproject wat u wil gaan uitwerken neem dan contact met ons op.

Hopelijk komen jullie onze teams versterken op 3 oktober in De Wandelaar!

Namens de Wijkraad en het projectteam,

Jelle Fekkes en Annemarie Kok

 

Nog even alle belangrijke informatie over het project:
Word lid van de Facebook groep Wijk op Groen en plaats je ideeën, denk mee, of waardeer wat je aansprekend vindt. Zit en wil je niet op Facebook, dan kun je ook bijdragen aanleveren via de wijkraad of de landschapsarchitect via email adres: wijkopgroen@wijkraadvijfhoek-haarlem.nl.

Wij zullen je op de hoogte houden via de website www.wijkraadvijfhoek-haarlem.nl en via onze Facebook pagina.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.