LogoWijkOpGroenHaarlemVijfhoek
LogoWijkOpGroenHaarlemVijfhoek

Wijk op Groen

Doe mee met “Wijk op Groen” – een bewoners actie voor een gezamenlijke visie op groen in de wijk.
We willen de wijk met elkaar vergroenen. Maar hoe doen we dat en hoe creëren we ruimte voor eigen initiatieven? En is iedereen in de wijk daar ook voor?

[prezi id=”hvkvpeaympmk”]

De wijkraad heeft met landschapsarchitect Jelle Fekkes een programma ontwikkeld om deze ‘visie op groen’ nog dit jaar met de wijk vorm te geven. Het ziet er zo uit (wijzigingen voorbehouden):
1. Aftrap tijdens de jaarvergadering op 13 april
2. Bewoners per direct actief betrekken via Facebook-pagina https://www.facebook.com/WijkopGroen
3. Eerste ideeën en inspiratie van wijkbewoners verzamelen via de Facebook groep https://www.facebook.com/groups/WijkopGroen
4. Het vergroten van de kerngroep van wijkraad leden met geïnteresseerde bewoners ter ondersteuning van het project
5. Opzetten van crowd funding voor bekendheid, betrokkenheid en inzamelen ‘eigen bijdrage’
6. Werven van subsidies, fondsen en donaties
7. Zichtbaar door de wijk gaan in een gezamenlijke wijkschouw, ter promotie van het project
8. Wijkbewoners bij elkaar brengen in twee elkaar opvolgende ‘idee-ateliers’ onder leiding van de landschapsarchitect (voorbij de zomervakantie 2015)
9. De idee-ateliers bieden zoveel mogelijk ruimte en ondersteuning aan de vorming van breedgedragen bewoners initiatieven als onderdeel van de visie op groen
10. Visievorming en heldere rapportage door de landschapsarchitect in samenspraak met de (open) kerngroep
11. Feestelijke presentatie Wijk op Groen (najaar 2015)
12. Mogelijke voortgang in de vorm van diverse bewoners initiatieven (aanloop naar 2016)

Hoe doe je mee?

1. Sluit je aan bij de Facebook groep Wijk op Groen en plaats je ideeën, denk mee, of waardeer wat je aansprekend vindt. (https://www.facebook.com/groups/WijkopGroen)
Zit en wil je niet op Facebook, dan kun je ook bijdragen aanleveren via de wijkraad of de landschapsarchitect via email adres: wijkopgroen@wijkraadvijfhoek-haarlem.nl.

2. Doe deze nazomer mee met de idee-ateliers. Na de zomervakantie organiseren we twee keer op een zaterdag een idee-atelier. Het eerste atelier zal vooral gaan over verkenning en ideevorming, terwijl het tweede atelier alles weer bij elkaar moet brengen in een breedgedragen visie. Meer informatie volgt.

3. Steun de crowd funding die medio mei zal worden gelanceerd. Hiermee laat je zien dat je positief staat tegenover het inhuren van professionele ondersteuning door de wijkraad. Bovendien blijft 45% van je bijdrage beschikbaar voor de daadwerkelijke uitvoering van bewoners initiatieven die uit deze visie voortvloeien.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.