Het Haarlemse parkeerbeleid houdt al een tijdje hier en daar de gemoederen in onze stad bezig. De gemeenteraad heeft – na een lange procedure met inspraak en aanpassing van het plan – afgelopen december nieuw parkeerbeleid vastgesteld.

Tegenstanders van dat beleid haalden circa 12.000 handtekeningen op voor een referendum, een initiatief dat door de VVD-fractie in de raad wordt gesteund. Toch is het nog niet zeker of het referendum doorgaat.

De centrumwijkraden (Wijkraad Binnenstad, wijkraad Heiliglanden/De Kamp en Wijkraad Vijfhoek, Raaks & Doelen) maakten bezwaar tegen het referendum en de gemeenteraad neemt daarover uiteindelijk de beslissing.

In het debatcafé de Pletterij wordt woensdag 19 april gedebatteerd over de vraag of er een referendum moet komen. Daarover worden Ton van de Voort, mede-indiener van het referendum en Hugo van der Wees, secretaris van de wijkraad Binnenstad door Erwino Ouwerkerk aan de tand gevoeld. In de zaal betrokken burgers, politici en deskundigen, die zich kunnen laten horen.

Het debatcafé begint woensdag 19 april om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt € 3,00, onder 25 jaar € 1,50. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX  Haarlem. Reserveren via www.pletterij.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.