Van Hudson’s Bay ontvingen we vandaag weer een update met hun planning van hun (ver)bouwwerkzaamheden. Het bericht luidt:

“Beste buren, Dit jaar opent Hudson’s Bay een warenhuis in uw buurt. In deze mail informeren we u over de voortgang van de werkzaamheden van Hudson’s Bay in Haarlem en de werkzaamheden die de komende periode zullen plaatsvinden.

 

Werkzaamheden komende periode

De sloopwerkzaamheden voor het verwijderen van de vloeren op de begane grond zijn na deze week afgerond. Om de laatste slooponderdelen uit het pand te verwijderen, zullen de stamper en container nog een week blijven slaan, tot en met einde week 5. De sloopwerkzaamheden voor de verbouwing van het toekomstige Hudson’s Bay-pand lopen door tot en met week 4. Daarna wordt gewerkt aan de opbouw van het pand. Vanaf week 12 wordt het warenhuis ingericht.

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden van het egaliseren van de derde verdieping, zal deze zaterdag (27 januari) een meng(vracht)wagen worden gebruikt. De werkzaamheden zullen niet op 07:00 uur maar om 08:00 uur starten.

Transportbewegingen
De ruimte achter de bouwschutting aan de Gierstraat wordt tot en met januari gebruikt om sloopafval af te voeren. De laad – en los werkzaamheden worden tevens vanuit de Grote Houtstraat uitgevoerd. Het gaat hierbij om aan- en afvoer van goederen en vuilcontainers. Deze transportbewegingen zullen alleen binnen de toegestane venstertijden en afspraken met de gemeente plaatsvinden.

Schilderwerkzaamheden

In voorbereiding op het buitenschilderwerk, zullen we vanaf week 4 werken aan de opbouw van de steiger aan de buitenzijde van het pand. De steiger zal worden opgebouwd aan alle drie de zijden van het pand. De werktijden hiervoor zijn: 07:0016:00 uur. Van deze werkzaamheden kunt u geluidsoverlast ervaren. Bij voorbaat excuses voor de hinder die u hier mogelijk van kan ondervinden.

De planning voor de opbouw en het verwijderen van de steigers en de schilderwerkzaamheden:

Week 4                Opbouw steiger Grote Houtstraat

Week 5                Schilderen gevel Grote Houtstraat & opbouw steiger Gedempte Oude Gracht

Week 6                Schilderen gevel Gedempte Oude Gracht & verwijderen steiger Grote Houtstraat

Week 7                Schilderen gevel Gedempte Oude Gracht & opbouw steiger Gierstraat

Week 8                Schilderen gevel Gierstraat & verwijderen steiger Gedempte Oude Gracht

Week 9                Verwijderen steiger Gierstraat

Verkeersregelaar
Om de werkzaamheden te begeleiden en een veilige situatie voor de buurt te creëren zijn er twee vaste verkeersregelaars ingezet, die actief het bouwverkeer begeleiden.

Rondleiding

In de vorige update mail hebben we de buurt uitgenodigd voor een rondleiding door het pand. Deze uitnodiging is door velen van u positief ontvangen. Het maximaal aantal aanmeldingen is daarom al bereikt. Als we nog een rondleiding organiseren, zullen wij hier van op de hoogte brengen.”