We ontvingen vandaag een volgende update over de verbouwing bij Hudson’s Bay. Tevens wordt u de mogelijkheid geboden, als buren van Hudson’s Bay, om een rondleiding door het gebouw te krijgen. Hier het bericht.

“Dit jaar opent Hudson’s Bay een warenhuis in uw buurt. In deze mail informeren we u over de voortgang van de werkzaamheden van Hudson’s Bay in Haarlem en de werkzaamheden die de komende periode zullen plaatsvinden. Ook nodigen we u graag uit voor een rondleiding door het toekomstige warenhuis.

Werkzaamheden komende periode

In week 3 en 4 vinden er in het pand sloopwerkzaamheden plaats voor het verwijderen van de vloeren op de begane grond. Het puin dat hierbij vrijkomt zal van 08:00 tot 16:00 uur worden afgevoerd via de Gierstraat. De schema van afvoer van staal zal gelijk blijven: 08:00 – 12:00 uur en 13:00 – 15:00 uur.

De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden doorlopen tot en met week 4. Daarna wordt gewerkt aan de opbouw van het pand. Vanaf week 12 wordt het warenhuis ingericht.

Transportbewegingen
De ruimte achter de bouwschutting aan de Gierstraat wordt tot en met januari gebruikt om sloopafval af te voeren. De laad – en los werkzaamheden worden tevens vanuit de Grote Houtstraat uitgevoerd. Het gaat hierbij om aan- en afvoer van goederen en vuilcontainers. Deze transportbewegingen zullen alleen binnen de toegestane venstertijden en afspraken met de gemeente plaatsvinden.

Schilderwerkzaamheden

In voorbereiding op het buitenschilderwerk, zullen we vanaf week 4 werken aan de opbouw van de steiger aan de buitenzijde van het pand. De steiger zal worden opgebouwd aan alle drie de zijden van het pand. De werktijden hiervoor zijn: 07:00 – 16:00 uur. Van deze werkzaamheden kunt u geluidsoverlast ervaren. Bij voorbaat onze excuses voor de hinder die u hier mogelijk van kan ondervinden.

De planning voor de opbouw en het verwijderen van de steigers en de schilderwerkzaamheden:

Week 4                Opbouw steiger Grote Houtstraat

Week 5                Schilderen gevel Grote Houtstraat & opbouw steiger Gedempte Oude Gracht

Week 6                Schilderen gevel Gedempte Oude Gracht & verwijderen steiger Grote Houtstraat

Week 7                Schilderen gevel Gedempte Oude Gracht & opbouw steiger Gierstraat

Week 8                Schilderen gevel Gierstraat & verwijderen steiger Gedempte Oude Gracht

Week 9                Verwijderen steiger Gierstraat

Verkeersregelaar
Om de werkzaamheden te begeleiden en een veilige situatie voor de buurt te creëren zijn er twee vaste verkeersregelaars ingezet, die actief het bouwverkeer begeleiden.

Rondleiding

De werkzaamheden voor de realisatie van Hudson’s Bay Haarlem zijn nu al enige tijd aan de gang. Dit jaar opent Hudson’s Bay Haarlem haar deuren. We snappen dat u als buurman/vrouw misschien wel benieuwd bent naar de binnenkant van het pand. Daarom organiseren we op maandag 5 februari een rondleiding voor de buurt. De rondleiding start om 18:30 uur. Graag ontvangen we een aanmelding van u via aniek.zweers@cffcommunications.nl als u zich wilt aansluiten bij deze rondleiding.”