In het kader van meer ontmoetingen organiseert de wijkraad samen met wijkbewoner Jan Hoving een bijzondere wandeling door de Vijfhoek. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Vorig jaar organiseerden we drie wandelingen met veel succes. Het voorjaar lonkt en de wandeling van 11 maart 2018 was geheel volgeboekt. De eerstvolgende keer zal deze mooie wijkwandeling plaatsvinden op

             zondag 3 juni 2018 vanaf 14:00 uur.

Jan Hoving zal als gids -én bewoner van de wijk- u graag informeren over de vele onderwerpen en over leuke anekdotes uit de geschiedenis van de Vijfhoek in de oude binnenstad van Haarlem. U bezoekt onder meer de Nieuwe Kerk en U hoort bijvoorbeeld al wandelend meer over de reus Cajanus en waar hij in de Vijfhoek woonde en ook het begrip ‘de-Kop-van-Jut’ heeft na de wandeling een andere betekenis voor u.

De wandeling eindigt bij een café-restaurant in de wijk waar u geheel vrijblijvend onder het genot van een drankje -op eigen kosten- kunt napraten. Ook is het dan mogelijk in het zeer uitgebreide stratenarchief, ook over de gebieden ‘Raaks’ en ‘Doelen’, van Jan Hoving rustig neuzen. U kunt zich aanmelden met behulp van onderstaand formulier. Deelname aan de wandeling kost u (sinds 2018 iets verhoogd): 7,50 euro per persoon.

Stappen door de Vijfhoek? Ik loop mee op 8 juni 2019!
Hier vul je het totaal aantal personen in dat zal meelopen op zaterdag 8 juni 2019. Je gids, Jan Hoving, zal verder contact met je opnemen.