We zien het aantal bewoners/ondernemers dat plan B steunt, nog steeds stijgen. Afgelopen weekend passeerden we de 200-grens. Dat doen we samen goed! Hier steun je plan B digitaal. Je mag 1x je steun geven, of digitaal of via het papier.

Het afgelopen weekend is het oktobernummer van ons Binnenblad huis-aan-huis in de wijk bezorgd. Daarin bevond zich ook een papieren flyer over plan B voor degenen die steun op papier prettiger vinden dan een digitale manier. Denk er wel aan dat je als persoon maar éénmaal je steun kunt uitspreken. Uit een huishouden kunnen meerdere steunbetuigingen afkomstig zijn. En je hoeft niet in de wijk te wonen om plan B te steunen. Je moet wel Haarlemmer zijn én ouder dan 16 jaar. We volgen de spelregels van de gemeentelijke verordening op het burgerinititiatief.

Het bijhouden van de digitale teller lukt goed, het bijhouden van de papieren steun is iets lastiger omdat de ondertekende papieren flyer in 21 wijkbrievenbussen gestopt kan worden en we van de precieze aantallen per brievenbus geen goed overzicht hebben. Dat houdt de dagscore dus spannend.

Deze week gaan er nog enkele wijkbewoners bij hun buren langs (op gepaste afstand) voor een reminder. Ze houden het kort.

De steunactie voor plan B eindigt over een week. Maandag 26 oktober is de laatste dag dat je je steun kunt geven. Daarna gaan we ‘het burgerinitiatief plan B’ aan de gemeenteraad overhandigen.

Laten we deze week nog even samen flink gas geven. Denk aan je buren en je kennissen. Stuur dit linkje door binnen je netwerk. Hang de poster ook voor je raam. Het is immers voor de toekomst van onze wijk

In ieder geval spreken we onze DANK uit naar degenen die de afgelopen dagen zo goed hebben meegeholpen: de meelezers van het concept-plan B met hun feedback, de instekers van de flyer in het Binnenblad, de eigenaren van de wijkbrievenbussen, de bewoners met een poster voor hun raam, de redactie en de bezorgers van ons Binnenblad, de bij-de-buren-langslopers, de bewoners/ondernemers met hun adhesieberichten én vanzelfsprekend alle plan B-ondersteuners. Dankjewel! Nog een week…