Een wijkbewoner schreef ons recent het volgende.

Na mijn verhuizing bezit ik een stadstuintje van ongeveer 9 bij 3. En dat is geheel geplaveid of van vlonders voorzien. En staat vol met een rommelige verzameling potten met allerlei planten. In het kader van de vergroening maar ook omdat ik het mooier vind, zou ik graag meer aarde en minder tegels willen.

Mijn probleem is hierbij dat ik (die nooit een tuin gehad heeft) geen idee heb hoe. Welke planten doen het waar (zon en schaduw) goed ? Hoe plant ik klimmers en welke? Is het waar dat bamboe (mijn favoriete plant) gaat woekeren ? Tot hoe diep moet ik aarde aanvullen ? Kunnen kleine boompjes ? Hoe lang duurt het voor die wat groter worden enzovoort. 

Ik ben ervan overtuigd dat ik in de wijk niet de enige ben. Is het niet mogelijk een workshop over dit onderwerp te organiseren in het kader van Wijk-op-Groen? Voorbeelden / handvatten. Mogelijk zelfs een korte schouw van plaatsjes van deelnemers?

We deden n.a.v. deze vraag enige navraag en het is mogelijk voor wijkbewoners met een soortgelijke vraag een workshop aan te bieden.

Heeft u interesse?

In deze fase willen we graag eerst weten hoe groot de groep geïnteresseerde wijkbewoners is alvorens we met de inhoud, data en locaties zullen komen. Het gaat dus nog niet om uw aanmelding maar om een peiling naar belangstelling voor dit onderwerp. Heeft u interesse? Laat het ons even weten en wij laten snel van ons horen.