Al enige jaren klagen bewoners en ondernemers in de Keizerstraat over hun kapot gereden trottoirs. Deze trottoirs worden zeer frequent kapot gereden door te zwaar vrachtverkeer dat door deze smalle straat rijdt.

Fietsers en scooters kiezen er voor over de trottoirs te rijden omdat het wegdek te smal is voor parkeerhavens, autoverkeer en in twee richtingen fietsverkeer. En daardoor worden bewoners die hun woning verlaten, soms van de sokken gereden.

Omdat er dit jaar te weinig herstel van de trottoirs plaatsvindt, en er onveilige situaties voorkomen als gevolg van de diverse kuilen in dat trottoir, heeft uw wijkraad samen met de fietsersbond een brief gestuurd naar de verantwoordelijk wethouder en de raadscommissie Beheer. Het profiel van de Keizerstraat en in mindere mate dat van de Barrevoetestraat is volstrekt ongeschikt voor alle hiervoor genoemde functies, menen wij.

U kunt onze brief aan de wethouder hier lezen en we hopen dat we snel een reactie zullen krijgen. We houden u vanzelfsprekend op de hoogte.