De Vijfhoekkunstroute 2019 komt dichterbij. Dit jaar kun je genieten van vele kunstuitingen op verschillende locaties in de wijk en wel in het weekend van 17, 18 en 19 mei. Het thema dit jaar is ‘Lucide dromen’.

Lucide dromen zijn dromen waarbij men zich bewust is dat men droomt en de mogelijkheid heeft de droom te sturen. Er kunnen de meest fantastische en onmogelijke dingen gebeuren, net als in ‘gewone’ dromen: je kunt vliegen, bergbeklimmen, door muren heen lopen, vreemde talen spreken. Álles is mogelijk! Het is een inspirerende wereld vol vrijheid. Alleen de verbeeldingskracht bepaalt de grens van de droombeleving. En is dat nou niet precies wat kunst in al zijn vormen inhoudt?!

PROVENIERSHOF

Dit jaar zal er in het Proveniershof naast de kunstexposities ook een uitgebreid aanbod van muziek zijn. Steeds op het hele uur spelen er afwisselend fluitensembles, singer-songwriters, fagottisten, cellisten, zangers en zangeressen, violisten en zelfs een Wereldmuziekkoor.  Deze muzikanten zijn allemaal leerlingen van Hart Muziekschool en brengen graag hun mooiste stukken ten gehore!

BOTERMARKT

Gert-Jan Kooren voorziet de Botermarkt van een hinkelwoud vol woorden. Toon je inventiviteit, en hinkel (of wandel) je eigen gedicht.
Zondag 19 mei, 12:00-17:00 uur.

DEELNEMERS:

Wie doen er dit jaar mee?