Helaas ligt er de laatste tijd meer zwerfafval in onze straten, doordat er soms vuilniszakken en andere rommel bij de vuilcontainers rondslingert, wegwaait of door meeuwen wordt meegenomen.

De gemeente laat de straten haast dagelijks vegen, maar roept daarnaast alle bewoners en ondernemers op om het rondslingerende afval beter aan te bieden.

Doe alle vuilniszakken, papier, plastic in containers. Is een container vol? Zet er dan niets naast. Dat losse afval wordt niet meegenomen. Ziet u losstaand afval bij een container staan, maak dan een melding bij de gemeente.

De gemeente zal de komende tijd strenger handhaven. Bij verkeerd aanbieden, volgt eerst een waarschuwing. Mocht er geen verbetering optreden, dan is de gemeente genoodzaakt om een bekeuring uit te delen. Wij hopen op de medewerking van iedereen, want wij willen allemaal een schone straat. Toch?

Dezelfde gemeente hebben wij overigens verzocht de kleine afvalbakjes in het centrum, vooral in het weekend, vaker te legen omdat deze uitpuilen en vervolgens nog meer rommel én meeuwen aantrekken.