Graag willen wij een ieder danken die belangstelling heeft getoond voor, dan wel aanwezig was bij de geslaagde gespreksavond gisteren (12 juli 2017) in een volle Nieuwe Kerk.

We telden bijna 100 aanwezigen, waaronder de burgemeester, raadsleden van zes fracties, onze wijkagent, de eigenaren van de coffeeshop en ambtenaren van de afdeling Veiligheid en Handhaving. Maar er waren vooral veel wijkbewoners!

Na het weekend, het blijft immers vrijwilligerswerk, kunt u hier een impressie van de avond tegemoet zien inclusief de besproken suggesties die behulpzaam kunnen zijn bij het beperken van de ervaren overlast.

Waar mogelijk bij de bestuurders nog zou worden getwijfeld, is het na gisteravond wel duidelijk geworden: veel bewoners ervaren in de buurt van de coffeeshop overlast veroorzaakt door sommige bezoekers. Dit ondanks alle inspanningen van de eigenaren van de coffeeshop.                     De komende periode is de burgemeester cq het college en later de gemeenteraad aan zet om de verschillende suggesties te beoordelen.

Waar gewenst, wil de wijkraad de dames en heren politici vanzelfsprekend graag ondersteunen dan wel een toelichting geven. Zij weten ons te vinden.

Later dit jaar organiseren we een volgende bijeenkomst, wederom in de Nieuwe Kerk, waarvoor we u weer graag uitnodigen.

We horen dan van de bestuurders welke overlast-beperkende maatregelen voor de korte en langere termijn aan de orde komen.

Meepraten?
Draag gerust bij!