Inbreker

Gelukkig hebben we in onze mooie wijk niet heel erg veel last van woninginbraken, maar toch worden er wel eens verdachte zaken gesignaleerd.

Verdacht gedrag? Wat kunt u zelf doen?

Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van buren? Na een inbraak blijkt achteraf vaak dat buren iets opvallends hebben gezien. En dat ze de politie niet belden, omdat ze dachten dat het toch niets was. De politie doet daarom graag een beroep op buurtbewoners om bij twijfel toch 112 te bellen. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig.

U kunt dus zelf bellen met 112 als u in uw wijk iets verdachts signaleert. Ziet u een verdacht persoon, spreek hem/haar dan aan. Vraag of deze persoon de weg zoekt of hulp nodig heeft. Is diegene inderdaad bezig zich voor te bereiden op een inbraak, dan zal hij/zij zich mogelijk bedenken. Durft u dit niet, bel dan 112! U geeft dan door wat en wie u ziet en de politie kan dankzij uw melding misschien een inbraak voorkomen of kan een dader op heterdaad betrapt worden.

Voor meer informatie over wat  verdacht gedrag is en hoe u woninginbraak kunt voorkomen, zie www.politie.nl of www.politiekeurmerk.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.