Via de gemeente ontvingen wij vandaag (28/11) het volgende bericht van de aannemer die werkzaamheden gaat verrichten aan de beschoeiïng van de Raamvest.

VolkerInfra Haarlem voert voor de gemeente Haarlem het dagelijks onderhoud (do) uit aan (vaste) kunstwerken en oevers. Via dit bericht wil ik u informeren over werkzaamheden waarmee wij binnenkort gaan starten, namelijk het herstel van de oever langs de Raamsingel, aan de kant van de Raamvest.

Beschrijving van de werkzaamheden

Achter de beschoeiing van de Raamvest zitten een hoop verzakkingen en gaten. Het vervangen van de beschoeiing is een te groot project om binnen ons do-contract uit te voeren, dus wat wij gaan doen is het herstellen om het veilig te houden;

  • Gaten achter de beschoeiing opvullen met grond;
  • Een dekplank aanbrengen op de beschoeiing, zodat grond minder snel wordt weggeslagen door golfslag;
  • Palen aanbrengen naast de beschoeiing, zodat de aanmeerringen hoger boven de waterlijn komen.

Planning

Start werkzaamheden: maandag 3 december.

Duur van het werk: ca. drie weken.

Wij hebben contact met de Havendienst voor de uitvoering van deze werkzaamheden, zo zijn de ligplaatshouders al verzocht om hun boot naar een aangewezen plek te verplaatsen, voordat onze werkzaamheden starten.

Deze week gaan wij al voorbereidingen treffen, zoals materialen plaatsen en een schaftkeetje neerzetten.

Contact

Het is ons streven om geen hinder te veroorzaken. De werkzaamheden worden voor het grootste deel vanaf het water uitgevoerd, zodat de oever niet beschadigd wordt.

Er worden een schaftkeet en een mobiel toilet geplaatst naast het trottoir, aan de singelzijde, zodat er geen parkeerplek voor wordt ingenomen.

Ik hoop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. Indien u vragen hebt naar aanleiding van dit bericht of naar aanleiding van iets dat u buiten hebt gezien, dan kunt u mij bereiken op werkdagen tussen 7 en 16 uur (niet op donderdag) via dit e-mailadres of onderstaand telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

S.E. (Stéphanie) Reijnders 

06 5476 4187  |  sreijnders@kws.nl