We ontvingen op 14 mei jl. de antwoorden van het college van B&W op onze vragen van 6 december 2019. Dat duurde dus even. We hebben de antwoorden bestudeerd en we stelden nog enkele vervolgvragen op omdat we onduidelijkheden hebben ervaren bij het lezen van de serie antwoorden. Inmiddels hebben ook fracties in de raad vragen gesteld naar aanleiding van deze kwestie. Hier lees je onze recente vervolgvragen aan het college van B&W.

Waar gaat het ook al weer om? Mogen ondernemers in het centrum zonder jouw voorafgaande toestemming de unieke persoonsgevens (volgens de wetgever) van je gsm via sensoren opvangen in de openbare ruimte waarvan de gemeente eigenaar is? Doel hiervan is dat de ondernemers graag willen weten waar je (ook als bewoner van dat centrum) loopt en hoe je loopt en hoelang je in het centrum blijft.

Al enige tijd loopt er in Enschede een onderzoek van de handhaver (de Autoriteit Persoonsgegevens) van deze AVG-wet (ook wel de privacywet geheten) naar deze werkwijze. Zowel in Enschede als in Haarlem gaat het om hetzelfde uitvoerende bedrijf.