Ik woon dit jaar 19 jaar in de “Vijfhoek” en weet nog dat ik, komend uit Amsterdam, het eerste weekend de potten met planten in de gang zette, die zouden immers wel vernield worden. Dit tot groot amusement van mijn buren in de Oude Raamstraat, waar ik toen woonde. Het heeft een aantal maanden geduurd voor ik aan de rust en het relaxte van Haarlem gewend was. Nu boffen wij natuurlijk ook enorm met onze buurt, een dorp in de stad. Waar ik inmiddels veel mensen ken, veel vrienden en zelfs familie heb wonen, sinds 10 jaar mijn bedrijf heb en nooit meer weg wil!

Jeanine Maissan – van der Sanden, 61 jaar, weduwe en Register Makelaar Taxateur met een eigen kantoor aan de Korte Lakenstraat 21. Woon sinds 2 jaar aan de Raamvest, na wat (woon)omzwervingen in de buurt.

Ben 19 jaar geleden ook lid van de Wijkraad geweest en na de recente bijeenkomst over de Coffeeshop in de Nieuwe Kerk en het zeer geslaagde Wijkdiner heb ik besloten om weer lid te worden. Met name leefbaarheid en veiligheid in de buurt (en stad) hebben mijn aandacht.

Een buurt met café’s De Vijfhoek en Het kantoortje, fijne restaurants als De Wandelaar en Brick, goede winkels als Vatan en Mabrouk, bloemen op het Proveniersplein of bij Klavertje Vijf… Enfin, je hoeft eigenlijk de buurt niet uit.

Een fijn dorp, ons dorp.

Direct naar andere wijkraadleden: