,

Wil je helpen bij plan B(ewoners)?

We hebben voldoende steun mogen ontvangen om plan B(ewoners) te ontwikkelen en in te dienen bij de gemeente. Dat vinden we erg fijn!
Daar komt nog wel, mede door de coronamaatregelen en de gemeentelijke spelregels, wat bij kijken.
We willen een plan B maken dat een beter en effectiever alternatief is dan het B&W besluit. Bovendien is ons plan B goedkoper!
Maar in de eerste plaats wordt het een plan dat beter aansluit bij de wensen (zoals we die afgelopen april hebben gepeild) van bewoners/ondernemers.

Burgerinitiatief
Dat plan B willen we formeel indienen als een burgerinitiatief bij de gemeente waardoor het plan in het openbaar in de raadscommissie én in de gemeenteraad wordt besproken.
B&W werkte in stilte aan de verkeersbesluiten en mede daarom begrijpen we er nog niet zoveel van.
Om als burgerinititiatief mee te mogen doen, moet je aan allerlei gemeentelijke voorwaarden voldoen volgens een heuse verordening. Bovendien wil de gemeente alle info kunnen toetsen, ook van de ondertekenaars van het plan.

We hebben i.v.m. de coronamaatregelen bij de gemeente gevraagd om ontheffing van hun bijlage II (van die verordening) om daardoor geen lange lijsten met NAW-gegevens te hoeven produceren. Bovendien mag zo’n Bijlage II niet omdat deze werkwijze niet voldoet aan de privacywet (AVG), zegt de landelijke toezichthouder…
Het liefst doen we natuurlijk alles digitaal, maar we hebben nog geen toestemming van de gemeente om dat te mogen doen.
We hinken nu dus noodgezwongen even op twee gedachten: we doen alles al digitaal en we doen alles volgens de spelregels van de gemeente tot er duidelijkheid is. Tsja…

Onze hulpvragen
We vragen dus weer je hulp. Onze concrete hulpvragen daarbij zijn nu:

a
Wil je helpen flyers (met plan B) in te steken in ons Binnenblad op donderdagmidag 15 oktober van 16-18 uur (of eerder dan 18 uur als we klaar zijn)
(met de lokatie zijn we nog mee bezig omdat we flink wat vierkante meters nodig hebben)

b
Mogen ondertekende flyers door ondertekenaars ook in jouw brievenbus gegooid worden? (dit ivm een goede spreiding over de wijk; wij halen ze dan weer bij je op)

c
Wil je helpen bij jou in de straat/om de hoek bij wijkbewoners aan te bellen om de ondertekende flyer op te halen dan wel een reminder af te geven?

d
Wil je een concept van plan B lezen om ons feedback te geven?

Oproep
Dit is onze laatste kans om als wijk nog iets te doen aan dat onvolmaakte B&W besluit. Help dus aub mee met plan B. Zullen we het samen doen voor onze wijk?

Je hulpaanbod

Vul het onderstaande formulier in als je ook wilt helpen.