, ,

Zaterdag Pleinpicknick. En het juninummer van Binnenblad.

Pleinpicknick Nieuwe Kerksplein; zaterdag 9 juli 16.00 uur

De weersvoorspellingen zien er goed uit.  Neem eten, drinken, borden en bestek mee en een zak voor het afval. Wij zorgen voor tafels en banken. Er zijn optredens, er staat een springkussen en je kunt geschminkt worden. De bekende DJ Jorinde Kuiper draait vrolijke muziek. En wil je zelf optreden. Muziek, zang, dans, goochelen… Doen!

Al aangemeld voor de Pleinpicknick op zaterdag 9 juli om 16.00 uur?

Geef je hier op om deel te nemen

Of mail: schild.annette@gmail.com / bel Annette Schild: 0637405668

Binnenblad juni: spiegel van actieve buurtgenoten

 

 

Nummer 207 van Binnenblad staat vol artikelen over buurtgenoten die actief zijn.

  • Vijfhoeker Maarten van der Burg deed de wijk een videovoorstelling cadeau op de muren van de hoek Doelstraat/Lange Annastraat. Deze zelfbenoemde ‘fluid poëet’ mengt poëzie, video’s, muziek en geluiden.
  • Andere wijkgenoten vertellen over hun ‘minibiebjes’. Dat zijn die kleine kastjes met boeken, zomaar op straat voor de deur, uitnodigend om boeken eruit te halen of erin te zetten.
  • Wandelen in de wijk? Kleine, verborgen plekjes triggeren. Zoals de gevelsteen in de Alexanderstraat 16,  opgedragen aan tuinarchitect en boomkundige Leonard A. Springer, die hier woonde van 1892 tot 1940. Wie wonen hier nu en wie was Springer?
  • Het verzet tegen de Spanjaarden begon 450 jaar geleden in de Doelen. Dit artikel nodigt uit tot een bezoek aan de tentoonstelling over het beleg van Haarlem in Museum Haarlem (nog tot 12 september).
  • Actieve ondernemers zijn er natuurlijk ook. Goudsmid/juwelier Marijke Mul opende onlangs onder de naam SIS haar tweede winkel met sieraden in de Gierstraat. De uitbaters van ItalCasa in de Grote Houtstraat leren ons alles over het verschil tussen de Pizza en de Pinsa Romana. Groot-ondernemer V&D verliet onze wijk, het pand is verkocht, gaat er weer leven in het gebouw komen?
  • Op de achtercover van het Binnenblad een tekening van oud-redactielid Arienne Bolt, die de wijk verliet maar ons nog altijd in haar hart draagt. Arienne schreef grotendeels in de Vijfhoek haar recente boek ‘Ivoren maan’.

Nummer 207 vindt je hier

 

Wijkraad

  • Het inloopuurtje van de wijkraad is vrijdag 8 juli om 11.00 uur in cafe “Markzicht” op de Botermarkt.
  • De volgende wijkraadsvergadering is 11 juli om 19.00 uur in het wijkraadsgebouw.
  • Maandag 25 juli om 19.00 uur vindt een wijkschouw plaats met de brandweer en een brandweerauto om de bereikbaarheid door hulpdiensten in de praktijk te testen.
  • Mail ons eventueel: info@wijkraadvijfhoek-haarlem.nl